Διδάσκουμε σε… ζωντανή σύνδεση και στέλνουμε τις σημειώσεις στους μαθητές μέσω e-mail!

Πώς λειτουργεί

Μία κάμερα εστιάζει στην έδρα του καθηγητή και την ίδια στιγμή «μεταδίδει» τα όσα αυτός γράφει ή σχεδιάζει στο χαρτί σε οθόνες. Οι σημειώσεις που προκύπτουν από τη διαδικασία της παράδοσης, «σκανάρονται» και παραδίδονται σε όλους με το πέρας του μαθήματος είτε αποστέλλονται μέσω e-mail σε εκείνους που απουσιάζουν!

Οι μαθητές που παρακολουθούν απομακρυσμένα βλέπουν στην οθόνη τους και το πρόσωπο τού καθηγητή για καλύτερη διάδραση. ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ψηφιακές γραφίδες και “ψυχρά-απρόσωπα” μέσα. Ο μαθητής που παρακολουθεί απομακρυσμένα έχει την αίσθηση ότι παρακολουθεί ένα ιδιαίτερο μάθημα σπίτι του, με τον καθηγητή να γράφει στο τετράδιο, εξηγώντας και την παραμικρή λεπτομέρια.

ΔΕΝ προσβάλλονται τα προσωπικά δεδομένα κανενός μαθητή, καθότι δεν προβάλλονται τα πρόσωπα τους.

Επιπρόσθετα, για μαθήματα που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, η κάμερα μπορεί να καταγράψει ολόκληρη τη διδακτική ώρα και, είτε να τη μεταδώσει ζωντανά για απομακρυσμένη παρακολούθηση σε real time είτε να την καταγράψει και ο μαθητής να μπορέσει να τη δει στον δικό του χρόνο ξανά και ξανά…

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, προσπαθείς πάντα για το καλύτερο!

Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ, η αγάπη μας για μεταλαμπάδευση γνώσεων στους μαθητές/τριές μας, οδηγεί στην εξεύρεση ολοένα και πιο αποτελεσματικών και ευχάριστων μεθόδων διδασκαλίας. Ενδεικτικές μεθοδολογικές μας προσεγγίσεις είναι:

  • «Η κατανόηση των ερωτήσεων είναι η μισή απάντηση». Εστιάζουμε στην στοχευμένη παράδοση του μαθήματος, ώστε ο χρόνος για επίλυση αποριών να είναι περισσότερο εποικοδομητικός.
  • «Πολύπλευρη οργάνωση του μαθήματος σημαίνει απρόσκοπτη παρακολούθηση από τους μαθητές/τριες».Οι σημειώσεις του μαθήματος βρίσκονται πλήρεις και αναλυτικές, στα χέρια των μαθητών , ώστε να κερδίζουν σε ποιότητα χρόνου χωρίς να χρειάζεται η αντιγραφή από τον πίνακα.
  • «Και στις απουσίες υπάρχει λύση». Οι σημειώσεις των μαθημάτων στέλνονται ηλεκτρονικά σε περίπτωση απουσίας και τυχόν απορίες συζητούνται στην επόμενη συνάντηση. Τα σημαντικά μαθήματα/ασκήσεις μπορούν να καταγραφούν σε βίντεο κι έτσι ο μαθητής έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος, αλλά και επανάληψή του όταν χρειαστεί στο χώρο του σπιτιού του.
  • «Δένουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο». Η δυνατότητα για διδασκαλία στον «κλασσικό» πίνακα συνυπάρχει σε ένα περιβάλλον τεχνολογίας κι ευχάριστης μάθησης.


Ακολουθήστε το «Μεθοδικό» στο Facebook αλλά και στο YouTube.