Δες και μόνος σου τη διαφορά… μία δωρεάν δοκιμή θα σε πείσει!

Είσαι μαθητής που με τη νέα σχολική χρονιά θα πάει στη Β΄ γυμνασίου, στη Γ΄γυμνασίου ή στην Α΄ λυκείου? Τότε έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις το νέο μας διδακτικό σύστημα και να μας πεις την γνώμη σου, κάνοντας λίγες ώρες μαθηματικά ΔΩΡΕΑΝ. Δες και μόνος σου πόσο πιο ευχάριστο γίνεται το μάθημα, πόσο πιο ξεκούραστος νιώθεις και πόσο πιο αποδοτική γίνεται η διδακτική ώρα!

 • Δεν αποσπάται εύκολα η προσοχή σου
 • δεν κουράζεσαι εσύ ή/και τα μάτια σου
 • ο καθηγητής είναι δίπλα σου
 • δεν χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο και προσπάθεια για να αντιγράψεις στο τετράδιό σου αυτά που γράφει ο καθηγητής
 • η προσοχή σου είναι σε αυτά που λέει, γράφει και σχεδιάζει ο καθητής στο χαρτί του
 • κρατάς τις σημειώσεις σε φωτοτυπία (έγχρωμη όταν αυτό είναι απαραίτητο), χωρίς λάθη αντιγραφής και παραλείψεις
 • όταν απουσιάζεις από το μάθημα, παίρνεις τις σημειώσεις και με email.
 • εύκολη χρήση σχημάτων του σχολικού βιβλίου (και όχι μόνο), για καλύτερη κατανόηση του μαθήματος
 • δυνατότητα καταγραφής του μαθήματος σε video για πιο σωστή επανάληψη (ακολουθεί δείγμα video).

Τα μαθήματα θα γίνουν από 2 Ιουλίου έως και 14 Ιουλίου, δύο μονόωρα την εβδομάδα (4ώρες σύνολο) για κάθε τμήμα.
Χαλαρά κι ευχάριστα θα κάνουμε λίγες επαναλήψεις, ώστε να καλύψουμε κάποια από τα κενά μας.

Με το πέρας των μαθημάτων θα γίνει αξιολόγηση του κάθε μαθητή και θα ακολουθήσει ενημερωτική και συμβουλευτική επικοινωνία με τον ίδιο ή/και με τους γονείς του.

Επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

 


Ακολουθήστε το «Μεθοδικό» στο Facebook αλλά και στο YouTube.

Πώς λειτουργεί

Μία κάμερα εστιάζει στην έδρα του καθηγητή και την ίδια στιγμή «μεταδίδει» τα όσα αυτός γράφει ή σχεδιάζει στο χαρτί σε οθόνες που βρίσκονται μπροστά από τους μαθητές. Οι σημειώσεις που προκύπτουν από τη διαδικασία της παράδοσης, «σκανάρονται» και παραδίδονται σε όλους με το πέρας του μαθήματος είτε αποστέλλονται μέσω e-mail σε εκείνους που απουσιάζουν!

Επιπρόσθετα, για μαθήματα που κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά, η κάμερα μπορεί να καταγράψει ολόκληρη τη διδακτική ώρα και, είτε να τη μεταδώσει ζωντανά για απομακρυσμένη παρακολούθηση σε real time είτε να την καταγράψει και ο μαθητής να μπορέσει να τη δει στον δικό του χρόνο ξανά και ξανά…

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, προσπαθείς πάντα για το καλύτερο!

Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ, η αγάπη μας για μεταλαμπάδευση γνώσεων στους μαθητές/τριές μας, οδηγεί στην εξεύρεση ολοένα και πιο αποτελεσματικών και ευχάριστων μεθόδων διδασκαλίας. Ενδεικτικές μεθοδολογικές μας προσεγγίσεις είναι:

 • «Η κατανόηση των ερωτήσεων είναι η μισή απάντηση». Εστιάζουμε στην στοχευμένη παράδοση του μαθήματος, ώστε ο χρόνος για επίλυση αποριών να είναι περισσότερο εποικοδομητικός.
 • «Πολύπλευρη οργάνωση του μαθήματος σημαίνει απρόσκοπτη παρακολούθηση από τους μαθητές/τριες».Οι σημειώσεις του μαθήματος βρίσκονται πλήρεις και αναλυτικές, στα χέρια των μαθητών , ώστε να κερδίζουν σε ποιότητα χρόνου χωρίς να χρειάζεται η αντιγραφή από τον πίνακα.
 • «Και στις απουσίες υπάρχει λύση». Οι σημειώσεις των μαθημάτων στέλνονται ηλεκτρονικά σε περίπτωση απουσίας και τυχόν απορίες συζητούνται στην επόμενη συνάντηση. Τα σημαντικά μαθήματα/ασκήσεις μπορούν να καταγραφούν σε βίντεο κι έτσι ο μαθητής έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του μαθήματος, αλλά και επανάληψή του όταν χρειαστεί στο χώρο του σπιτιού του.
 • «Δένουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο». Η δυνατότητα για διδασκαλία στον «κλασσικό» πίνακα συνυπάρχει σε ένα περιβάλλον τεχνολογίας κι ευχάριστης μάθησης. 


Ενημερωθείτε αναλυτικά από το αφιέρωμα που μας έκανε το